Kuva: IGF

Internet Governance Forum 2018 järjestetään Pariisissa 12.-14.11.2018

Internet Governance Forum (IGF) järjestetään tänä vuonna Pariisissa UNESCOn päämajassa 12.-14.11. teemalla Luottamuksen Internet. IGF kerää yhteen tuhansia eri alojen toimijoita niin kansalaisyhteiskunnasta, valtionhallinosta kuin yrityksistäkin.

IGF :n tavoitteena on  tuoda yheen eri sidosryhmien näkemyksiä ja tarjota keskusteluareena, jossa nämä näkemykset kohtaavat tasaveroisina. IGF:n monitoijimalli ja pyrkimys mahdollisimman laajaan keskusteluun näkyy tänäkin vuonna. Luottamuksen Internetistä keskustellaan esimerkiksi sääntely, globaalien trendien ja erilaisten internetin hallinnan käytäntöjen kautta erilaisissa luennoissa, paneeleissa ja keskustelutilaisuuksissa. Näiden lisäksi tilaa saavat myös perinteiset teknologiaan, kyberturvaan ja digitalisaatioon liittyvät teemat.

Tämän vuoden IGF:ään liittyy erityisiä paineita, sillä järjestejämaa Ranska on ollut erittäin kunnianhimoinen järjestelyiden suhteen. Sen tavoitteena on vahvistaa IGF:n roolia kansainvälisessä keskustelussa ja tehdä siitä entistä merkittävämpi keskusteluareena. Ranskan Tasavallan presidentti Emmanuel Macronin on määrä puhua tapahtumassa.Päämäränä on, että IGF kykenee vastaamaan tehokkaammin tulevaisuuden haasteisiin, ylläpitämään monitoimijamallia ja pysymään merkittävimpänä internetin hallintaan liittyvänä keskustelufoorumina.