ICANN 63 -kokous järjestettiin Barcelonassa 20. – 25.10.2018

Internetin nimi- ja osoitepalvelujärjestelmän teknisestä koordinaatiosta vastaava ICANN järjesti 63. yhteisötapahtumansa Barcelonassa 20. – 25.10.2018.

ICANN-yhteisötapahtuma järjestetään kolmesti vuodessa. Siellä annetaan läpileikkaava tilannekatsaus työryhmien toimintaan ja yhteisön jäsenet saavat mahdollisuuden tavata toisiaan kasvokkain. Tapahtumassa käsiteltiin EU:n GDPR uudistusta ja sen vaikutusta WHOIS-tietokantaan, uusia ylätason verkkotunnuksia ja niiden huutokauppaa sekä kaksimerkkisten maatunnusten käyttöä. Tapahtuman merkittävin asia oli GDPR ja siihen liittyvä unified access model WHOIS-tietokantaan. ICANN:n tavoitteena on luoda todella yhtenäiset pelisäännöt WHOIS-tietokantaan pääsylle.

ICANN-yhteisötapahtumaan liittyi myös korkean tason kokous (HLGM), joka keskittyi internetin hallinnon tulevaisuuden haasteisiin kuten nopeaan teknologian kehitykseen, kyberrikollisuuteen ja tietosuojaan.

Tapahtumassa oli yli 3 000 osallistujaa yli 140 eri maasta. Seuraava ICANN-kokous järjestetään Kobessa Japanissa maaliskuussa 2019. ja Marrakechissa Marokossa kesäkuussa 2019.