Jo perinteeksi muodostunut Finnish Internet Forum järjestettiin 25.4.2012 Helsingissä. Päivän aikana kuultiin useita mielenkiintoisia puheenvuoroja Internetin nykytilasta.

Aika: 25.4.2012 klo 8 – 17

Paikka: Patentti- ja Rekisterihallituksen auditorio, Arkadiankatu 6 A, Helsinki

Webcast: www.internetforum.fi/webcast Webcastin nauhoitukset löytyvät tilaisuuden jälkeen osoitteesta http://www.livestream.com/fif2012

Ohjelma

8.00 Aamukahvi ja ilmoittautuminen

8.25 Tervehdyssanat, Eero Mantere, Patentti- ja rekisterihallitus

8.30 Avauspuheenvuoro, asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru

8.45 Policies, Principles and Framework: Do we need a Universal Constitution for the Global Internet? Professori Wolfgang Kleinwächter, Århusin yliopisto

10.00 Internetin rooli yhteiskunnan kriiseissä Suomessa, Kari Wirman, varautumispäällikkö, FiCom ry

Miten Suomessa nähdään internetin rooli poikkeustilanteissa? Onko Suomessa varauduttu internetin ja tietoverkkojen osalta kriisitilanteisiin ja mikä instanssi päättää – tai minkä tulisi päättää – televerkkojen toiminnasta kriiseissä?

10.40 Kahvitauko

11.00  Yksityisyyden suoja: Euroopan Unionin muuttuva säännöstö ja sen vaikutukset – Mikko Niva, Nokia ja Tapani Tarvainen, Electronic Frontier Finland ry.

12.00 Lounastauko

13.00 Ajankohtaista Internetin hallinnassa

IGF Update, Chengetai Masango, Program and Technology Manager, United Nations Secretariat for the Internet Governance Forum
IPv6 tietoisku, Timo Leppinen, yli-insinööri, Viestintävirasto
ISOC 20 vuotta, Tommi Karttaavi, puheenjohtaja, ISOC Finland

13.45 IPR netissä, Olli Ilmarinen, viestintäasiantuntija, Patentti- ja rekisterihallitus

14.00 Avoin data – avoimuutta ja innovaatioita, Jyrki Kasvi, Tutkimus- ja kehittämisjohtaja, Tieke – Kommenttipuheenvuoro Taru Rastas, Viestintäneuvos, Liikenne- ja viestintäministeriö

Avoimessa yhteiskunnassa viranomaisten ylläpitämien tietovarantojen on oltava vapaasti kaikkien käytettävissä. Useimmissa maissa julkishallinnon tietojen avaamaan havahduttiin kuitenkin vasta, kun edelläkävijämaiden kokemukset paljastivat, tietojen avaamisen lisäksi tehostavan viranomaisten yhteistyötä, helpottavan uusien palvelujen kehittämistä ja nopeuttavan yritysten kasvua.

14.45 Kahvitauko

15.00 Paneelikeskustelu: ACTA ja Internet

Ovatko tekijänoikeudet ja Internetin vapaus törmäyskurssilla?  Suomalaisia näkökulmia keskusteluun jota käydään amerikkalaisista lainsäädäntöhankkeista (SOPA, PIPA) ja kansainvälisestä ACTA-sopimuksesta.

Paneelikeskustelun moderaattorina toimii Yrjö Länsipuro. Keskusteluun osallistuvat: Jorma Waldén, Opetusministeriö; Antti Kotilainen, Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry; Jari-Pekka Kaleva, European Games Developer Federation; Ville Oksanen, Electronic Frontier Finland ry ja Jorma Mellin, TDC Oy.

16.30  Puheenjohtajan yhteenveto, Juuso Moisander, Ulkoministeriö

17.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuus on avoin ja ilmainen kaikille kiinnostuneille. Finnish Internet forumin järjestävät Ulkoasiainministeriö, Liikenne- ja viestintäministeriö, Suomen Internet-yhdistys (ISOC Finland), TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry, Tietotekniikan liitto ry ja Suomen Kuntaliitto.